1 citron
2 zralé hrušky
2 vejce
100 g třtinového cukru
150 ml oleje
180 g hladké mouky
1/2 sáčku kypřicího prášku do pečiva
2 lžičky skořice
1 lžička sušeného zázvoru
1/2 lžičky kardamomu
1 špetka muškátového oříšku
1 hrst sušených brusinek
Na vymazání a vysypání formy:
máslo
hrubá mouka
Citron důkladně vydrhneme kartáčkem v horké vodě. Hrušky oloupeme a nastrouháme nahrubo. Vejce prošleháme s cukrem, přidáme olej, citronovou šťávu z celého citronu a kůru z poloviny citronu, mouku smíchanou s kypřicím práškem a kořením. Nakonec vmícháme brusinky a nastrouhané hrušky a utvoříme hladké tekuté těsto.Troubu včas rozpálíme na 180 °C. Formu na biskupský chlebíček o délce 25 cm důkladně vymažeme máslem a vysypeme moukou.Těsto vlijeme do formy a pečeme 30-40 minut. Před vyjmutím z trouby zkusíme špejlí, jestli je vnitřek propečený. Špejle musí zůstat po vyjmutí suchá.Chlebíček opatrně vyklopíme z formy a necháme vychladnout. Můžeme jej dozdobit citronovou polevou.
Dobrý je i z jablek nebo banánů.
Autor: poslirecept | |
Datum vložení: 25.10.2024 20:01 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz